Väktaren Maiev Shadowsong, den fjärde hjälteklassen hos Night Elf-rasen som gjorde sin debut i expansionen The Frozen Throne till Warcraft III, fortsätter sin jakt efter Illidan i Heroes of the Storm.

Maiev fyller sin fantasi som jagare mycket väl i rollen som en närstrids-assassin som straffar fiender med hög mobilitet såsom Genji, Hanzo och Tracer – något som varit väl saknat för att hantera dessa rörliga hjältar. Hon trivs som bäst nära fienden, gärna i grupp, för att vara så effektiv som möjligt.

Med hjälp av sin w-förmåga, umbral bind, skadar hennes nästa attack flera fiender i närheten och kastar ett ”koppel” på fiendehjältar i som befinner sig tillräckligt nära. En stor cirkel målas upp under Maiev och går fienden utanför denna dras de tillbaka i kopplet, skadas och rycks närmre Maiev. Utmärkt för att starta en fight i hennes lags fördel. Om man drar ihop ett gäng fiendehjältar är det ett ypperligt tillfälle att fyra av Maievs q, fan of knives, som kastar ut ett gäng projektiler i en halmåneformation framför henne. Det som gör fan of knives extra kraftfull är att cooldownen blir obetydlig och manakostnaden blir gratis om man träffar mer än två fiendehjältar, så man kan bara stå och mata en stark offensiv mot ett ihopklumpat fiendelag – vilket det ofta blir i den senare delen av en match.Känner sig Maiev hotad kan man använda sig av hennes trait på d, vault of the wardens (som också är namnet på en raid i WoW, roligt där Blizzard), som får henne att göra en saltomortal som gör henne odödlig i 3/4 av en sekund. Skickliga spelare kan även använda denna för att slippa otrevliga attacker såsom Kael’thas pyroblast eller Novas triple tap med god tajming och nerver av stål. Hennes e, spirit of vengence, skickar ut en fantombild av henne i en rak linje som åker tillbaka samma sträcka. Aktiverar man förmågan igen teleporteras man Maiev till fantombildens nuvarande position och kan användas för att få en bättre utgångpunkt, att fly eller att enkelt få umbral binds koppel att rycka påverkade fiender. Maiev är alltså ingen fiende man vill ha i hälarna.

Med ett redan superstarkt kit får hon tillgång till en av två heroic-förmågor, antingen conainment disc eller warden’s cage. Containment disc påminner lite om Anub’Araks cocoon, där en fiende blir tagen ur spel. Men i Maievs fall är det en skill shot jämfört med en en automatiskt träffande förmåga, och när man väl träffar en fiendehjälte blir denne fråntagen sin syn och blir ”låst” i fyra sekunder. Det fräcka är också att man kan taktiskt välja att ”smälla av” effekten inom sex sekunder av att man träffat sitt mål för att taktiskt eliminera exempelvis en healer eller annat högt prioriterat mål.

Warden’s cage trollar fram en cirkel med åtta fantom-väktare som knuffar tillbaka fiender som kolliderar med dessa innåt. Perefekt för att tvinga fiendelaget till en konfrontation, helt en otrevlig sådan. Till skillnad från dem flesta andra hjältarna i spelet får inte Maiev valet att uppgradera sin heroic vid nivå 20 utan får välja en unik, kraftfull effekt som förbättrar hennes rörelse- och attackhastighet eller nollställer hennes cooldown på spirit of vengence bland annat.
Då Maiev totalt saknar någon form av självläkning är det viktigt att ändå spela relativt säkert och gör det svårt att effektivt köra en solo lane. Men Maiev har förvånansvärt stor hälsopool jämfört med alla andra assassins, hennes trait och allmänt bra mobilitet. Hon är inte heller speciellt bra i en duell utan fungerar bäst när hon delar ut smisk till flera fiender för att få sina resets på fan of knives. Möter man Maiev är det relativt lätt att förutse hennes öppnings-attacker och det gäller att hålla avstånd tills hon bränt sina förmågor – då är det lättare att hantera henne.

Maiev är en ny och fräsch roll i den vanliga metan och ett svar på den populära taktiken att klumpa ihop lagen, förhoppningsvis blir spelare mer medvetna om sin position framöver och leder till att nya taktiker kommer fram. Det är alltid roligt när en ny karaktär rör om rejält i grytan och påverkar spelet i en större omfattning och Maiev är ett utmärkt tillägg till hjälteskaran i Heroes of the Storm.

Inga fler artiklar