Sonic blir film och röstskådespelarnas strejk är över. Steam står inför stora utmaningar med att stävja problemet med både fejkspel och recensionsattacker. Speccat-panelen passar på att prata om några av spelvärldens senaste snackisar innan vi rör oss vidare för att prata om spelen vi spelat.

SNES Classic Mini har landat i konsumenternas hushåll och vi funderar lite på om alla titlar verkligen håller än idag. Två Switch-titlar ryms i det senaste avsnittet: vi har grävt ned oss i svenskproducerade Steamworld Dig 2 och slagit hole-in-one i australiensiska Golf Story. Niklas har doppat tårna i mastodont-rollspelet Divinity: Original Sin 2 av Larian Studios och var så ivrig att börja äventyra att han missade karaktärsskaparen. Elisabeth ömsom svär över svårighetsgraden, ömsom beundrar det gedigna hantverket i efterlängtade Cuphead av Studio MDHR. Och Tommys långa väntan är äntligen över – den japanska mordfesten Daganronpa är äntligen tillbaka i sin tredje iteration och det finns mycket att vädra om detta oförutsägbara spel. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: PUBG, Secret of Mana, Star Fox, Dishonored 2: Death of the Outsider, Golf Story, Steamworld Dig 2, Divinity: Original Sin 2, Cuphead, Danganronpa V3: Killing Harmony

Speccat finns även på iTunes.

Och du kan även ladda ner avsnittet här.

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.

Inga fler artiklar