Tio Nintendo Switch-spel att längta efter

Nintendo Switch har The Legend of Zelda: Breath of the Wild men bortsett från det är utbudet magert och torrt. Mario Kart är givetvis en pärla som navigerar mot spelglädje, men också ett spel som vi bekantade oss med på Wii U.

Men om ni är på väg att hämta högafflarna och ska gå bärsärkargång, sätt er ner. Det blir bättre. Switchen kommer att betala sig och här vi listar tio spel som är värda att längta efter.

Rime
Releasedatum: Under 2017 – exakt datum ospecificerat.
Spelet har rullat ut på PC, Xbox One och Playstation 4, medan Nintendo Switch fortfarande står i kö. Rime ser emellertid otroligt Switch-vänligt ut med den Zelda-doftande framtoningen – tilldragande färgsättning och något tecknade stil. Det är visuellt vackert och sägs ha hämtat mycket inspiration från Journey och Abzu, men att det spelmässigt saknar tyngd. Men vem tackar nej till ett laid-back spel på Nintendo Switch?

FIFA 18
Releasedatum: 29 september, 2017.
De kända tredjepartsutvecklarna ratade Wii som istället fick förlita sig på Nintendos egna idéer och karaktärer. Det gick visserligen helt okej, men för att bli en heltäckande konsol behövs stödet. Däribland EA Sports och sportspelen. Det ska bli intressant vad FIFA 18 kan göra på en enhet som har sämre hästkrafter än konkurrenterna. Kommer spelet att tryckas in med ett skohorn och tappa i tekniska delar, eller är övergången rent av smidig? De tidiga bilderna ser lovande ut och att kunna lira ett högklassigt fotbollsspel på en bärbar enhet lockar massor.

Metroid 4
Releasedatum: Inte utannonserat.
Spelvärlden gick bananas under E3 när Nintendo skickade ut en aptitretare för Metroid 4. Presentationen var skräp, men jublet saknade gränser. Vi vet egentligen inget om nästa del, inte ens vem som gör spelet, i den ikoniska spelserien. Men det kommer åtminstone en uppföljare. Gott så.

Splatoon 2
Releasedatum: 21 juli, 2017.
Uppföljaren får förhoppningsvis en ärligare chans att göra ett avtryck, även om det inte är några större justeringar som gjorts. Första Splatoon hade flera lager av coolhet, men Wii var en usel maskin för att lira multiplayer på. Precis som tidigare går det ut på att spela i lag och färglägga kartan, samtidigt som det går att förinta motståndarna i andra laget. Väldigt begripligt och rent.

Yooka-Laylee
Releasedatum: Under 2017 – exakt datum ospecificerat.
Rutinerade rävar från gamla Rare gjorde en modern översättning av populära Banjo-Kazooie och skapade kameleonten Yooka och fladdermusen Laylee. Det här spelet känns som gjort för Nintendo Switch i alla avseenden, och kanske mest för att varumärket ligger hand i hand med Nintendos fantasifulla och gulliga figurer. Yooka-Laylee är inget mästerverk, men det visar att genren fortfarande står sig bra. Vi gav det 7 av 10 i betyg, men kommer garanterat plocka upp det igen på Switch.

Seasons of Heaven
Releasedatum: Inte utannonserat.
Det har inte sipprat ut överdrivet mycket information från Seasons of Heaven. Det ska dock vara ett Switch-exklusivt spel och den stämningsfulla trailern i växtklädda landskap, solnedgångar och kvitterljud inger hopp om ett bra äventyrsspel. Huvudkaraktärerna är en ung pojke vid namn Yann och hans franska bulldog (?) Ani, men det är väldigt oklart vad deras uppdrag är i världen som urholkats på människor och djur.

Yoshi
Releasedatum: 2018.
Nya Yoshi ser inte helt olikt ut Yooshi Woolly World – och är urgulligt. Tygkulisserna har däremot bytts ut mot papper i klassiskt plattformsspelande med sic-scrollande element i sig. Och som sig bör har den mysiga dinosaurien en arsenal med ägg för att ta sig framåt i terrängen.

Stardew Valley
Releasedatum: Under 2017 – exakt datum ospecificerat.
Ännu ett spel som redan finns på andra plattformar, men möjligheten att bära med sig Nintendo Switch kan motivera ett köp av Stardew Valley. Man ärver en farm och blir bonde. Det ska rensas, grävas, planteras, vattnas och skördas för att få igång verksamheten igen. Boskapet är dock bara en liten del av detta omsorgsfulla spel som verkligen kräver tålamod och strategi. Det är gjort på färre pixlar, vilket skapar en riktigt skön retrokänsla.

Mario + Rabbids Kingdom Battle
Releasedatum: 29 augusti, 2017.
En oväntad crossover när Ubisofts tokiga kaniner och Mario delar universum. Det slutar inte där. Det är dessutom ett turbaserat strategispel i stil med Xcom. Om världen inte har vänts upp och ner än, så lär det aldrig hända. Alla vrickade idéer till trots – det ser onekligen spännande ut.

Super Mario Odyssey
Releasedatum: 27 oktober
Det bästa till sist – Nya Super Mario-spelet ser snuskigt tajt ut och jag är nog inte ensam och tro om att man sniffar på en fullpoängare. Nästa stora Mario-äventyr ser både omfattande och varierat ut, och mängder av spelmekanisk briljans. Det lär bli ett sanslöst nöje att samla på föremål, hoppa på svampar och kasta Marios keps ”Cappy” på fiender för att ta kontroll över dessa. 27 oktober mina vänner, ringa in datumet. Då smäller det.

Inga fler artiklar