Om oss

Vill ni komma i kontakt med oss så gör ni det lättast genom att langa iväg ett mejl till oss på redaktion@2up.se – oavsett om ni bara vill säga hej, har ett intresse att skriva för sajten eller frågor som rör annonsering.

2up.se bildades när vår lilla armé beslutade oss för att satsa på eget håll efter att ha skrivit om spel i drygt två år för Värmlands Folkblad.

Vi drunknade i andra underhållningsformer som ansågs vara mer kulturella. Spel är inte längre något som ska gömmas – det är en livsstil och underhållning värd all utrymme det kan få.

Vi jobbar väldigt begränsat, men brinner för det vi gör. Vi har inga målsättningar eller ambitioner förutom att vi alltid vill vara på banan och hålla oss aktuella. På 2up.se testar vi alltid det senaste och delar med oss av våra personliga spelupplevelser.

När vi recenserar utgår vi ifrån den här betygskalan. 1 = inte spelbart, 2 = Uruselt, 3 = Dåligt spel, 4 = Mer dåligt än bra, 5 = Mediokert, 6 = Godkänt, 7 = Bra, 8 = Mycket bra, 9 = Mästerligt, 10 = Legendariskt.


Jonas Östlund, 32 år. Karlstadspôjk, småbarnsfar och husse till en labrador som är döpt efter favoritlaget Boston Bruins. Har sedan liten aldrig kunnat hålla tassarna ifrån tv-spel. Som barn ville man bli hockeyproffs och kanske kommenterad av legendariske Arne Hegerfors. Det blev jag, men på Sveavägen och Webhallen i Stockholm när jag en av flera gånger ställde upp i SM i tvspelshockey. Är annars rätt casual i mitt spelande och grottar oftast inte ner mig i okända titlar. Gnäller varje år på att Call of Duty-spelen trampar vatten samtidigt som det blir ett beroende. Suktar annars efter ett nytt Top Spin och gillar att klämma på alla nya shooters. Tycker ”öppna världar” är otroligt överskattat.

 

Emil Becker, 25 år. Glad grabb från regniga Borås som numera är bosatt i soliga Karlstad. Är besatt av tv-spel och är speciellt förtjust i rollspel och skräck, men tackar inte nej till lite äventyr och action när det väl kommer till kritan. Allergisk mot nötter, sport- och racingspel. Hopplöst förälskad i Souls-serien och är fast övertygadom att Majora’s Mask är bättre än Ocarina of Time. Föredrar alltid svärd över magi och smygande över rättframt skjutande. När väl spelen inte snurrar i konsolen är det mest film som gäller, gärna sci-fi och thrillers. Personliga favoriter är David Lynch, Ridley Scott och David Fincher. Dränker sig annars på fritiden i Löfbergs Lila och Brämhults Juice när hemlängtan är alltför stor.

Per Eriksson, 30 år. Spelat spel sedan jag var fyra och spelat saxofon i 20 år. Uppväxt med Sega Master System som första konsol och samlat spel sedan jag började få någon typ av inkomst. Är även väldigt förtjust i brädspel och har varit i i Essen på Europas största brädspelsmässa i Tyskland två gånger. På min fritid gillar jag även att bygga pärlplattor med speltema. Några av mina favoriter vad gäller spelserier är The Legend of Zelda, Beat em’ up/Hack n’ Slash och Action-RPG, som Diablo. Genres är musik/rytm och Metroidvania och några av mina absoluta favoritspel är Super Metroid, Sly 3, Bayonetta 2 och Okami.


Martin Eriksson har skrivit tio fantasyromaner, men väntar fortfarande på att bli publicerad. Han har även en mängd sånger och manus för film och tv på sitt samvete. När han inte skriver fantasy eller falsksjunger om olycklig kärlek så är tv-spel den främsta lockelsen. Martin är en klassisk allätare, och har fortfarande inte hittat en genre som han inte gillar. Som författare är han speciellt fascinerad av storytunga spel, men samlar även gärna vännerna för co-op-kaos i soffan. Tidernas bästa spel är Journey, Halo: Combat Evolved och Metroid Prime. Koncentrationssvårigheter och stressproblem gör vardagen komplicerad, men vem har sagt att livet ska vara lätt att leva? Och vill man muntra upp sig finns det alltid anime, brädspel, Marvel-serier och Spotify.