Den optimala uppföljaren till Mafia 3

Om någon frågar mig vilket förra generationens bästa spel var så kommer jag snabbt, utan att blinka, svara Mafia 2. Det var nog när jag spelade igenom det som mitt intresse för spel verkligen tog fart, för det var helt olikt något annat jag någonsin spelat. 2K Czechs mål var att skapa karaktärer som man lärde känna och kunde relatera till under spelets gång – och de lyckades med bravur.

Sedan Mafia 2 släpptes har det varit skralt med spel av samma slag (om man bortser från den jättefloppen som stavades Mafia 3). Det är oerhört synd då det är en fantastisk genre som många gamers gillar.

Jag tänker ofta på hur jag skulle vilja att Mafia 4 blir, och tänker dela med mig lite av mina tankar.

Till att börja med så ska det vara den klassiska, italienska maffian med brylkräm, putsade skor, kritrandig kostym och tommy guns. Ska det handla om något annat än det jag nämnde så får det också heta något annat (host host, Mafia 3). Det ska utspela från tidigt 40-tal till sent 50-tal, i Las Vegas, Miami eller New York och självfallet ska världen vara öppen. Man ska få skapa och namnge sin egen mafioso. Min tanke är att man ska få börja som en småtjuv som rånar kiosker, stjäl bilar och så vidare, så får man avancera i den kriminella näringskedjan tills man byggt upp ett imperium som ingen klarar av att ta sig an. Lite som i Gudfadern-spelen, man får åka och ta över olika verksamheter. Dock så får måste det vara mindre enformigt än i gudfadern då det kändes tråkigt redan efter några timmar in även om själva idén var riktigt bra.

Det finns inte mycket som jag vill se från Mafia 3, men dock så får dem gärna inkludera en del bra från Mafia 2. Till exempel att man får farbror blå efter sig om man åker över fartgränsen eller kör in i någon, sen att man måste tanka bilen. Det vore också kul att se, vilket skulle göra spelet mer verklighetstroget. En annan sak att ta med sig är möjligheten att råna men även köpa saker i butiker. Jag vill även ha med möjligheten att välja gängmedlemmar att ta med på olika uppdrag. Dock så vill jag inte se något flerspelarläge, endast enspelarläge om jag får bestämma.

Sammanfattningsvis så vill jag se att Mafia går tillbaka till rötterna men även tar med sig det bästa från föregående titlar. Öppen värld med mycket innehåll i form av olika sidouppdrag och andra aktiviteter. Ett verksamhetssystem i stil med Gudfadern, dock mer polerat och avancerat. Stor variation bland kläder, bilar och vapen. Uppdrag som inte blir lika enformiga som föregående titeln i Mafia-serien. Bra story och röstskådespeleri med möjlighet att välja dialoger likt The Witcher 3.

Nu gäller det bara att utvecklaren till nästa spel läser och tar in detta så får vi nog en fantastisk uppföljare till Mafia 3!

För visst har ni fattat vid det här laget att jag är svag för hela den här maffiagrejen? När jag var liten drömde jag om att vara medlem i den italienska maffian – så, vem som än tar över rodret till nästa spel, låt mig uppleva min (något udda) barndomsdröm.

 

 

 

 

 

Inga fler artiklar