Sedan det officiella släppet av Heroes of the Storm i juni 2015 har det kommit nästan 30 nya hjältar, sex nya slagfält och otaliga patchar med ombalanseringar och ett dedikerat ranksystem. Nästa punkt på agendan för Blizzard är att göra om spelets progressionssystem och belöningar ifrån grunden med det nya, Overwatch-doftande Heroes 2.0.

Redan idag går det att avnjuta det nya systemet där återvändande spelare får retroaktiva belöningar som baseras på ens kontos totala nivå som bakats ihop av alla enskilda hjältars nivåer. Beroende på vilken total nivå man uppnått får man kistor fyllda med nya sprays, skins, karaktärsdialoger, hjältar och annat smaskigt.

För att fira släppet gör Overwatchs egna cyborg-ninja Genji sin debut i Blizzards slagsmålsfest, på sin hembana Hanamura dessutom. Genji är, givetvis, en assassin med fokus på att eliminera och skada fiender. Med sina kaststjärnor och draksvärd kommer han passa in perfekt bland Blizzards anrika karaktärsgalleri. Senare i maj går det även att räkna med Overwatch-kollegan D.Va att göra entré i Nexus.

Genji släpptes i samband med uppdateringen och är överraskande rolig att spela. Först var jag lite kluven på hur hans spelstil skulle vara då jag inte är så förtjust i karaktären i sitt ”hemspel” Overwatch. I Heroes är dock Genji mycket mer underhållande och spännande att styra. Hans q-förmåga slungar ut tre shuriken i en båge i valfri riktning – vilket går att kasta bakom sig när man flyr från fienden. Med w, deflect, skyddar sig Genji mot all skada i ett par sekunder och reflekterar tillbaka en del av skadan till närmsta fiende.

E är hans ikoniska svärdshugg som slungar honom framåt i ett långt streck och skadar fiender på vägen, lyckas man dräpa en fiendehjälte genom användandet av förmågan ställs cooldownen tillbaka till noll och man kan använda den igen – precis som i Overwatch. Den gröne ninjans trait på d låter honom göra ett litet hopp för att komma ifatt, fly undan eller bara hoppa över terrängen och passar karaktärens fantasi perfekt.

Hans bägge heroics vid nivå tio är båda intressanta och framförallt dugliga val. Den ena, dragon blade, är den ultimaten ifrån Overwatch vi alla känner igen såväl och låter Genji använda sig av sitt svärd i åtta sekunder för att hugga ner motståndarna. Den andra, X-strike, får ninjan att skutta upp i luften och göra två hugg i ett kryss på backen för att slutligen landa i mitten för extra skada. Varje hugg och den slutgiltiga landningen ifrån Genji gör skada, så sikta väl för massiv smärta för fiendelaget.

Personligen bygger jag Genji med ett fokus på hans kaststjärnor för att få ner fiendens hälsa tills jag snabbt slungar mig in med e för att få död på min motståndare. Talangvalet på nivå fyra ger ökad skada på förmågan och extra laddningar efter att man använt hans trait och på nivå 13 sätter jag i shingan som ger ökad skada om samtliga stjärnor träffar samma motståndare – perfekt för att smälta ned såväl köttiga tanks såsom Diablo eller snabbt dräpa bräckliga assassins såsom Li-Ming eller Kael’Thas.

I slutändan blev jag förvånad över hur roligt jag hade med Genji, karaktären jag avsvurit mig ifrån i Overwatch. Hans besök i the Nexus är mer än godkänd och passar perfekt in bland resten av karaktärsgalleriet.

Det stora dragplåstret för nya och återkommande spelare är dock chansen att få plocka hem en gratis mega-bundle bestående av 20 hjältar. Det finns fyra varianter med olika innehåll och tema. En med assassins, en med support-hjältar, en med tanks och slutligen en med lite av alla. Bäst av allt är att dessa inte är några ”budget-hjältar” utan är proppfyllda med såväl nysläppta som äldre hjältar. Detta erbjudande gäller fram tills 22 maj i år, så man har lite betänketid på vilket paket man vill ha.

För att få folk extra intresserade kommer det att köras en promotion mellan Overwatch och Heroes of the Storm där man kan tjäna in exklusiva skins i Overwatch och Heroes samt loot-kistor under fyra veckors tid i en kampanj kallad ”Nexus Challenge”. Om du någonsin funderat på att testa Blizzards Heroes of the Storm har det aldrig varit ett bättre tillfälle. Spelvärlden där Lost Vikings delar ut smisk jämte Thrall, Diablo och Tracer.

Inga fler artiklar