Redo för en ny klassiker

Nu är det blott en vecka kvar till Shadow of the Colossus trillar in i butikerna och det känns spännande och kul att nu flera får möjligheten att ta del av den här klassikern.

Shadow of the Colossus, den gamla versionen, är ett spel som jag ofta hänvisar till när det är spel som man borde ha spelat, men om jag måste vara ärlig så har det inte åldrats särskilt bra. Det var till och med på PS2-tiden tveksamt om ambitionerna faktiskt var anpassade för tekniken.

Det skavde och hostade, men orkade man med det – då var Shadow of the Colossus ett episkt äventyr.

Det påminner en hel del om The Last Guardians situation till Playstation 4, även om jag inte håller belackarna fullt ut. Jag valde, att precis som vid Shadow of the Colossus, att se förbi bristerna och istället se det vackra i omgivningen och dess karaktärer.

Nyversionen av Shadow of the Colossus ser ännu bättre ut och häpnadsväckande stiligt. Jag kan inte slita mig från bilderna och världen, som i all sin tysthet, pratar med dig. Jag är verkligen jättesvag för den typen av upplägg, när det finns en historia som berättas i bilder snarare än språk.

Snart kan jag troligtvis rekommendera Shadow of the Colossus igen – som dessutom gör sig själv mer rättvisa.

Inga fler artiklar