Bekräftat: nästa Call of Duty får Battle Royale

Inte ens Activision kan ducka från trenden.

Ryktet har florerat ett tag och det visade sig stämma. Under avtäckningseventet för Black Ops 4 hörde man delar av publiken tråna och ropa efter Battle Royale – och de skulle inte bli besvikna. Den sista godbiten i påsen innehöll just nyheten om ett Battle Royale-läge – som kommer gå under namnet ”Blackout”.

Årets rotation har hamnat på Treyarch och de var tydliga med att ville göra sin egen grej av det populära konceptet och att det ska anpassas efter Call of Dutys ursinniga speltempo. Det kommer dock att inkludera fordon och man ska även använda sig av tidigare Black Ops-miljöer formad in i en stor karta. Även vapen från de tidigare Black Ops-spelen ska finnas tillgängliga.

Hur det kommer att se ut i praktiken får vi däremot vänta då. Kanske på kommande E3?

En multiplayer-trailer rullades däremot upp på duken (se den längst ned) varpå teamet bekräftade att det varken innehåller jetpacks eller wall-running, och att serien fortsätter att ha ”boots on the ground”. Överlag kändes det väldigt mycket Call of Duty, och väldigt mycket Black Ops. En intressant nyhet å andra sidan att man gjort om läkningssystemet. Tidigare har man återfått hälsan genom att den ”laddas upp”. Det kommer den visserligen göra nu med, men hjälp av ett knapptryck och spruta.

I övrigt fick man reda på att det fortsätter stödja zombie-läget att det satsas mer på PC. Call of Duty: Black Ops kommer landa på Blizzards spelportal Battle.net

Vad tror ni, kommer Battle Royale fungera i Call of Duty?

Inga fler artiklar