Comeback för tennis på konsol

Snart lanseras Tennis World Tour och Mario Aces.

Två tennisspel på kort tid. Det har man inte varit bortskämd med och tennisspelen har länge lyst med sin frånvaro på konsol. AO Open har visserligen nått ett par marknader, och det ska snart finnas tillgängligt i Norden, men hela spelet är ett stort dubbelfel.

Mario Aces och Tennis World Tour är förhoppningsvis lite mer träffsäkra. Mario Aces kommer, som ni förstår, vara lite mer lekfullt och tänja på spelreglerna, medan Tennis World Tour ska stå för en autentisk upplevelse. Även om tennis i sig är simpelt, en boll som ska över nätet fram och tillbaka, är det svårt att få till det suveränt i spel. Det visar historien.

Mario Aces släppdatum är 22 juni, men redan 1 juni kommer det gå att ladda ner en demo – och då startar dessutom en turnering. Det berättas inte riktigt hur det går till, bortsett från att det sker mellan 16.00 svensk tid, fram till 00.59 måndagen den fjärde juni.

Två dagar tidigare kommer Tennis World Tour, då man nyligen meddelade att det tar några extra dagar att få ut det på den nordiska marknaden. Det försenas med en vecka, men PC och Switch-versionerna får vänta till 12 juni. Tennis World Tour utvecklas av Bigben, men lovande nog finns det rutin i teamet från kritikerrosade Top Spin 4.

Ta en titt på när legenderna Andre Agassi och John McEnroe bollar med varandra.

Inga fler artiklar