Switch kan bli svår att få tag på under jul

Nintendo Switch säljer som smör. Och det vet vi sedan tidigare. Jämfört med Playstation 4-lanseringen sålde Nintendos nya gullunge lika många exemplar när den skeppades ut – närmare två miljoner enheter.

För tillfället går det att få tag på en Switch utan problem och många försäljare har en maskin på hyllorna och i lager. Men efterfrågan är fortfarande hög och Nintendo kan inte lova att alla som vill ha en enhet under julhelgen att den finns tillgänglig.

Det säger Reggie Fils-Aim, President of Nintendo America, till Variety – enligt Gamerant.

Så den som bestämt vill köpa en Nintendo Switch i julklapp bör, för att vara på den helt säkra sidan, slå till i ett tidigt skede. Vi misstänker att många planerar att ge bort en Nintendo Switch som julklapp.

Trycket lär heller inte minska. Snart släpps Super Mario Odyssey som får massvis av kärlek av den spelpress som testat spelet i förväg.

Andra populära spel som Nintendo skickat ut är The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2 och Mario Kart 8. Nyligen släppte även Ubisoft Mario + Rabbids: Kingdom Battle och dessutom finns Sonic Mania tillgängligt. Brist på bra spel är det knappast.

Det är oklart hur många enheter som Nintendo totalt sålt av Switch. I den senaste rapporten, i slutet av juli, visade siffrorna drygt 4,7 miljoner sålda enheter.

Nintendo har som mål att nå tio miljoner innan 2017 är över.

Inga fler artiklar