Cupheads fem bästa bossar

 

Det är lördag, medan du häller upp den där kilotunga påsen med lördagskarameller så kan du väl ta en titt på min lista där Cupheads fem bästa bossar listas?

Bra!

Håller du med mig eller ser din lista helt annorlunda ut? Kommentera gärna!

WALLOP!

 

5. Botanic Panic

Ja, morot ska ju vara bra för synen

Det är vanligtvis den första bossen man möter, det är också första gången som man på allvar slås av hur fruktansvärt snyggt det här spelet är.

Den klassiska ”Det är som en gammal Disney-film”-sägningen går direkt att applicera här och känslan av att man står där rakt upp och ner i Kanins trädgård ifrån Nalle Puh bultar i hjärnan.
Det är inte en särskilt svår boss, man fattar galloppen direkt och den ger en känslan av att man är skicklig, att man kan det här och att allting är under kontroll. Vilken luring.

 

4. Ribby and Croaks

Det här är Grodan Boll och Kalle Stropp idag

Cuphead utmanas av grodor iklädda boxningshandskar och karatebälten i en miljö som för tankarna till Mos Eisleys kantina i Super Star Wars. Say no more.

 

3. Baroness von Bon Bon

Mer socker än i en hederlig svensk fika

En så otroligt sockersöt bossfight. Det roliga med denna är dess olika faser av godisvarelser som baronessan slumpvis skickar ut mot dig. Spelplanen känns tajt, det är mycket att hålla reda på, det springer till och med då och då ut en liten riddare ifrån slottet som man bör hålla ordning på i ögonvrån. Det hela kulminerar i att Fröken von Bon Bon kommer emot dig ridandes på sitt slott som har polkagrisar till tänder, kastandes sitt huvud efter dig.

 

2. Beppi the clown

Clownen Beppo, är det du?

Den här lilla gynnaren var den första riktigt rejäla väggen jag sprang in i. Där baronessan hade en liten knekt som kom springandes emot dig har Beppi ett skenande tåg. Ett skenande tåg frontat av sylvassa spikar. Med elaka passagerare ombord. Toppat av målsökande hundballonger. Hate it.

Det är nötande som gäller här, jag fick försöka uppåt trettio gånger innan ballonghuvudet sprack, men det gör ju bara den vinnande känslan desto bättre. En självklar andra plats, love it!

 

1. King Dice

Det blir Svenska Spels hjälplinje efter det här

Lite fusk kanske. Jag menar, den här bossen är ju egentligen tio styckna bossar i en. Efter alla bossar fram till denna punkt så inbillar man sig att man nu sett allt som Studio MDHR har att erbjuda, och så tjongar de till med den här rafflande semifinalen. Det blir som en stjärnvärld i Mario-spelen.

Spela memory med en apa, fimpa djävulens cigarr, ducka oliv-attacker och spillande whiskeyglas. Klarar du dig levande ifrån dessa så väntar King Dice i egen hög person. För, du har väl lärt dig att använda dodge-mekaniken?

 

 

 

Inga fler artiklar